Ingrediente:
160 gr ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca
150gr. zmeura proaspata sau congelata
Se prepara astfel:
Topiţi 100g. de ciocolată la bain marie(1), apoi (vezi explicaţia video de pe blogul meu) o întindeţi într- o folie de plastic pentru a forma o pelicula subţire şi uniformă(2-3).
Aşezaţi folia în congelator pentru 20 de minute.
Restul de ciocolată se topeşte şi se încorporează în frişcă bătâtnd cu telul într-un singur sens şi cu mişcări constante. Veţi obţine un mousse delicat şi cremos pe care îl lăsaţi la odihnit în frigider.
Dacă folosiţi zmeură congelată aveţi grijă să o decongelaţi din vreme, după următoarea procedură : aşezaţi pachetul de fructe în frigider pe raftul de jos cu o zi înainte. Desfaceţi pachetul cu grijă, după minimum 12 ore, pentru a nu strivi fructele şi aşezaţi-le uniform pe o farfurie în care să rămână cel puţin o ora înainte de prepararea reţetei. Astfel îşi vor păstra nu doar aspectul şi şi calităţile nutritive.
Desertul se montează în porţie înainte de servire pentru a păstra textura elementelor intactă.
Decupaţi cu un cuţit de filetat cu lama trecută prin apă clocotită ciocolata pe care aţi extras-o din folie, (aici este partea cea mai grea) şi formaţi trei dreptunghiuri egale pentru fiecare porţie.
Aşezaţi supra- etajat desertul după cum urmează :
-primul strat foaie de ciocolata alba, apoi zmeură-mousse trecut prin poş cu diuza spiralată,alternand apoi iar un strat de ciocolată-zmeură- mousse si incheiati cu o foaie de ciocolată.
Pofta buna!



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu