Tort cu mascarpone , ciocolata alba si zmeura



Reteta de la Judy Elisabeta Fat

Mi-a venit sa fac un tort festiv......o adevarata bomba de calorii dar o bunatate !!!
Pentru blat am folosit :180 g biscuiti simpli macinati , o lingura de zahar brun si 100 g ciocolata alba topita.
Pentru prima crema :
500 g branza mascarpone , 1 iaurt simplu , zahar praf dupa gust , 7 g gelatina ,250 g zmeura.
Pentru a doua crema :
300 ml lapte condensat , 200 g ciocolata alba , 300 ml frisca , o lingurita de esenta de vanilie , 4 foi de gelatina , 30 g lichior(eu am folosit cherry ).
Biscuiti macinati se amesteca cu ciocolata topita in cateva linguri de lapte si cu zaharul brun.Se intinde pe fundul unei tavi cu pereti dezmontabili si se pune la frigider.
Se pregateste prima crema .
Intr-un pahar cu aproximativ 100 ml apa rece se hidrateaza gelatina.
Intr-un vas se pune branza , iaurtul , zaharul praf si zmeura intreaga ,se amesteca bine.
Se fluidifica gelatina in cuptorul cu microunde cateva secunde (atentie...nu trebuie sa dea in clocot) si se toarna peste crema.
Se amesteca bine,se scoate tava de la frigider si se toarna crema peste foaie.
Lasam la frigider circa 2 ore(crema trebuie sa fie inchegata bine).
In ultima jumatate de ora pregatim a doua crema.
Se pun foile de gelatina in apa rece la hidratat , laptele condensat se toarna intr-o tigaie si se pune la incalzit la foc mic.
Cand este cald se ia de pe foc ,se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata .
Pana aceasta crema se raceste batem frisca.
Stoarcem gelatina si o topim in cuptorul cu microunde impreuna cu lichiorul.
Cand crema s-a racit ,adaugam gelatina si esenta de vanilie.
Amestecam bine si adaugam si frisca.
Scoatem tava din cuptor turnam si a doua crema si lasam iar la frigider cateva ore.
In momentul serviri se scoate cercul de la tava se orneaza si se serveste !
Pofta buna!!!

Mai multe retete delicioase de la Judy gasiti pe blogul De toate   




Un comentariu: