Reteta de la Magda Adina
Ingrediente :
ton maruntit in suc propriu ( 3 conserve a cate 180g fiecare )
2 fire ceapa verde , tocata marunt
3 oua
2 felii paine inmuiata in apa , apoi stoarsa
2 linguri patrunjel ,tocat marunt
2 linguri parmezan
2 linguri pesmet
2 linguri malai
sare
piper
5-6 linguri ulei de masline
Puneti tonul din conserve intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga .Daca doriti , puteti lasa tonul cu tot cu sucul din conserva , dar mai adaugati 2 linguri de pesmet sau malai.
Dupa ce ati scurs tonul , il puneti intr-un bol mai mare , adaugati restul ingredientelor , mai putin uleiul

Umeziti o tava cu putina apa, puneti o coala de hartie de copt , apoi asezati mingiutele formate , in tava.
Cu ajutorul unei linguri, picurati 2-3 stropi de ulei pe fiecare mingiuca !!
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25 de minute .Acestea sunt gata cand sunt usor rumenite .
Ptr ca aceste chiftelute sunt destul de uscate , le puteti servi alaturi de sos de hrean si cartofi.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu