Ingrediente (pentru 4 persoane):
4 zucchini potriviti (sau dovlecei)
o lingura de ulei de masline
un ardei gras rosu sau galben, fara seminte, tocat cubulete
jumatate dintr-o ceapa potrivita, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
500 g carne macra (pui, curcan sau porc)
150 g stafide aurii
o jumatate de lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper
un sfert de lingurita de scortisoara
100 g branza cheddar (sau cascaval), rasa
2 lingurite seminte de pin (sau alune de padure sau migdale decojite, tocate)
Metoda de preparare
1. Taiati zucchini/dovleceii in jumatate pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartati usor miezul si semintele, avand grija sa pastrati o margine de cativa milimetri de jur imprejur.
2. Puneti zucchini cu partea decupata in jos intr-un vas yena si turnati deasupra o jumatate de cana de apa. Acoperiti vasul cu folie de plastic, lasand un colt descoperit, pentru a permite iesirea aburului. Puneti vasul de yena in cuptorul cu microunde si lasati-l acolo la putere maxima pentru 4 minute. Repetati operatiunea pana ati gatit toti zucchini.
In cazul in care aveti niste zucchini prea mari pentru a-i baga in cuptorul cu microunde (asa cum am avut si eu), puteti fierbe o jumatate de cana de apa, puneti-o in tava si dati tava neacoperita la cuptorul incins pentru 2-3 minute.
3. Porniti cuptorul si setati-l la 200 de grade. In timp ce cuptorul se incalzeste, puneti o tigaie de teflon la foc potrivit si incalziti in ea uleiul de masline. Adaugati ardeiul gras, ceapa si usturoiul si gatiti-le aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand. Cand legumele au inceput sa se inmoaie, adaugati carnea in tigaie, sfaramand bucatile mai mari. Puneti in tigaie si stafidele si asezonati cu sare, piper si scortisoara. Gatiti pana cand carnea s-a rumenit usor. Stingeti focul si adaugati deasupra branza cheddar.
4. Umpleti fiecare jumatate de zucchini cu amestec din tigaie, apoi presarati deasupra semintele de pin. Puneti zucchini intr-o tava cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 10 minute, pana cand zucchini sunt patrunsi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu