Tarta inima cu pere si ananas



Reteta de la Claudia Ilia   
                                                                         reteta cu  


Fiind in luna iubirii, m-am gandit sa transform tarta cu mere, si sa-i schimb forma:)....o inima, e doar un inceput, am mai multe planuri cu forme de inimi:P
Reteta folosita e aceeasi ca la tarta cu mere

Ingrediente aluat : 
- jumatate pachet de unt
- 200 gr faina
- 30 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie, un praf sare, un ou pentru uns.
Pentru forma de inima, sfatul meu e sa dublati cantitatea la aluat, sa va ajunga si pentru decor.(la tarta cu mere am folosit o forma detasabila, cu diam.18cm)
Ingrediente umplutura:
- 1,5 kg pere curatate de coaja si maruntite
- ananas bucati din compot, jumatate din compozitie, fara zeama
- 2 linguri stafide
- zahar pudra dupa gust
- esenta de vanilie
- 1 lingura de scortisoara

Dupa ce am curatat perele si am amestecat cu ananasul, le-am adaugat zaharul si celeleate, si asezat in tava peste aluat.
UN SFAT! Eu nu am mai pus fructele la fiert sa le scada zeama, si dupa coacere a lasat ceva zeama. Voi puteti sa fierbeti putin fructele, sa nu isi mai lase zeama multa in aluat.
Dupa ce asezati formele dorite peste fructe, ungeti cu un ou batut, si presarati zahar. Se da la cuptor cca 40-50 de min, in functie de cuptor, pana blatul este rumen. Cu ajutorul benzilor, puteti verifica in timpul coacerii, ridicand una dintre ele.
Dupa ce am scos din cuptor si sa racit (lasati sa se raceasca in forma), am presarat bezele sfaramate.



Mai multe retete delicioase de la Claudia gasiti pe blogul ClauDia Cuisine    


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu