Printesa portocala



Reteta de la Anca Corduban  


                                                                          reteta cu   


Ce ne trebuie 
300 ml lapte 
1 portocală mare
15 g unt
75 g zahăr 
50 g pesmet dulce
2 ouă separate 
aromă de vanilie, scorţişoară

Cum se fabrică
Se incălzeşte până la fierbere (dar nu se lasă la fiert) laptele, coaja rasă de la portocală şi untul. Se ia de pe foc şi se adaugă 25 g zahăr (o lingură) şi pesmetul. Gălbenuşurile se zbat şi se toarnă în compozitie. Se amestecă bine şi se toarnă totul într-o formă rotunda, unsă cu unt. Se coace 20 minute la cuptor (până prinde o culoare uşor gălbui-arămie deasupra).

Între timp se cojeşte portocala de partea albă şi se taie felii rotunde. Albuşul se bate spumă cu zahărul rămas, până iese bezea.

Se scoate vasul din cuptor, se aşează feliile de portocală, iar deasupra albuşul spumă. Se dă din nou la cuptor, la foc iute, până se rumeneşte bezeaua.

Se poate decora cu cireşe proaspete, fără sâmburi şi tăiate jumătăţi. 
Poftă bună!



Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu