Pagini
▼
Supa-crema de cartofi
Reteta de la Dianu Andreea
O supa-crema este intotdeauna buna, mai ales in aceasta perioada rece. Este consistenta si foarte hranitoare. Dupa un bol de supa-crema nu mai ai nevoie de altceva, poate doar un desert *__*
Ingrediente:
1,5 kg cartofi
1 ceapa mare
1 ardei capia
½ telina
1 morcov
1 lingura ulei
200 g smantana fermentata(optional)
100 g kaizer/bacon
Sare.piper
Patrunjel
Crutoane
Mod de preparare:
Legumele curatate si spalate se toaca: morcovul felii, cartofii si telina cubulete, ceapa marunt, ardeiul cubulete si se pun intr-o oala impreuna cu apa (cat sa acopere legumele, cam 1.5 l), 1 lingurita de ulei, sare si piper. Legumele se fierb 25-30 minute cu capacul pus.
Legumele fierte se pun intr-un blender impreuna cu lichidul ramas si se paseaza pana devine totul omogen. Crema de leume se pune inapoi in oala si se ameseca smantana si kaizerul/baconul rumenit in putin ulei.
Se da intr-un clocot, apoi se opreste focul si se asezoneaza cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
Se serveste alaturi de crutoane.
Mai multe retete delicioase pregatite de Andreea gasiti pe blogul Pasiune pentru bucatarie


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu