Pagini

Budinca de cartofi cu afumatura


Reteta de la Geioan Geioan

                                                                               reteta cu       
Am folosit:
cartofi albi curatati si taiati cuburi mici – 5 buc 
oua – 6 buc separate albus de galbenus
smantana grasa – 2-3 linguri
ulei – 6 linguri
sunca afumata ( eu am folosit carne de pe un ciolan afumat ) – cam 100 g
ciuperci de padure – 60 g ( eu am folosit o mana de ciuperci uscate pe care apoi le-am hidratat in apa calda )
oregano , sare si piper

Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul la incins impreuna cu oregano si cartofii cuburi , sare si piper si se calesc cu capac 10 minute amestecand din cand in cand. Trecute cele 10 minute ,se adauga scunca taiata cubulete mici si ciupercile , se amesteca bine si se mai lasa alte 10 minute pana cand cartofii sunt patrunsi bine.

Intr-un castron se amesteca bine galbenusurile cu smantana si se adauga compozitia cu cartofi care in prealabil a fost racorita putin. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia de galbenus. 
Se toatna totul intr-o forma si se da la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 de minute.
Se serveste fierbinte excelenta fiind cu o lingura de smantana alaturi.

Pofta buna !!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu