Pagini

Briose cu crema de alune si cacao


Reteta de la Daiana Vereb


                                                                      reteta cu    

Inspirata de pufosii muffins cu ciocolata ai lui Edith Francu, am facut cu ocazia Zilei Mondiale Nutell (World Nutella Day) briose cu crema de alune si cacao.

Ingrediente:
* 4 oua
* 220 gr de margarina moale
* 220 gr de zahar
* 300 gr faina
* 1 pliculet praf de copt
* 2 pliculete zahar vanilat
* jumatate sticluta esenta de vanilie
* 2-3 linguri de lapte (in functie de cum cere aluatul)
* cateva lingurite de crema de alune si cacao (Nuxee se numeste al meu, este exact ca Nutella, Nutoka, doar ca e alta firma si e mai ieftina)

Toate ingredientele, in afara de crema de alune, le-am amestecat cu mixerul, adaugand cate o lingura de lapte pana cand aluatul a ajuns de consistenta potrivita aluatului de chec (moale cat sa curga putin).

Am impartit aluatul cu lingura in hartiutele de briose. 
Mi-au iesit 22 de bucati (doua tavi). 
In 12 dintre ele am pus cate jumatate de lingurita de crema pe care, in 4 am pus bucatele de ciocolata amaruie, 6 le-am lasat simple (3 in hartiute de briose si 3 in formele micute de carton de la savarine).
Am dat briosele la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu/mic (testate cu scobitoarea).



Mai multe retete delicioase de la Daiana gasiti pe blogul Daiana`s Kitchen of love




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu