Pagini
▼
Alivanca cu mere
Reteta de la Anca Corduban
Ce ne trebuie
500 g mere curatate si taiate felii
cateva linguri de zahar pudra
225 g malai
900 ml lapte
300 g smantana
100 g unt
150 g zahar
200 g branza de vaci
2 oua
1 plic de zahar vanilat
1/2 plic de praf de copt
1 varf de cutit de sare
Cum se fabrica
Merele se calesc cu 3 lingurite de zahar pudra cat sa se inmoaie putin. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se aseaza merele. Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu zaharul si ouale pana se obtine o pasta omogena. Se adauga malaiul oparit, 100 g smantana, unt, sare, zahar vanilat si praf de copt. se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia peste mere. Se coace 10 minute la foc iute apoi la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste cu frisca preparata din restul de smantana (fara zahar) si presarata cu zahar pudra.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

IMI ADUC AMINTE CIND ERAM MICA NE FACE-A MAMA ,DAR FARA MERE,ERA F. BUNA.
RăspundețiȘtergere