Pagini

Piept de pui in crusta de seminte



Reteta de la Magda Adina 
Ingrediente:
  • 2 bucati piept de pui dezosat ( circa 800 g ambele bucati)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb , macinat
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 50 g seminte de susan
  • 50 g seminte de in
Spalati bine carnea , apoi o tamponati cu servete absorbante .Taiati fiecare bucata de piept in jumatate , pe lungime , apoi fiecare jumatate o taiati pe latime in bucati de maxim 3 cm . Puneti bucatile obtinute intr-un castron.
Intr-un bol amestecati uleiul cu sarea, piperul , boiaua si busuiocul uscat .
Turnati pasta obtinuta peste bucatile de piept si amestecati-le bine , pana acestea se ung  pe toate partile.
Puneti semintele de in si susan pe o farfurie .
Puneti jumatate din cantitatea de carne  intr-o tigaie  si prajiti-o pe toate partile circa 10 minute.Eu nu am mai adaugat alt ulei , a ramas doar acela cu care am uns bucatile de carne , insa daca considerati ca mai este nevoie , mai puteti adauga in timpul prajirii cativa stropi de ulei.La fel procedati si cu cealalta cantitate de carne ramasa .
Eu nu am mai adaugat ulei, deoarece am folosit tigaia antiaderenta castigata inainte de Craciun in urma concursului organizat pe blogul bucatarului maniac :) , concurs sponsorizat de cei de la Pyramis , iar vasele acestea minunate si de care eu m-am indragostit si clar nu mai vreau altele !!!!!!  ,  le puteti achizitiona de pe :http://www.vasedegatit.ro/ .
Multumesc din nou ptr acest premiu superb !!!

O lasati apoi sa se raceasca putin .Aveti grija ca fiecare bucata de carnita sa nu fie prea uscata , iar daca este , o puteti tavali prin sosul ramas in tigaie , apoi  luati fiecare bucatica de carne si o tavaliti prin semintele amestecate.
Aranjati bucatile  intr-o tava in care ati pus hartie de copt , picurati pe fiecare bucata 2-3 stropi de ulei si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 15 -20minute.


Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen  

Un comentariu: