Briose cu crema de alune si cacao
Reteta de la Daiana Vereb
reteta cu ♥♥♥
Inspirata de pufosii muffins cu ciocolata ai lui Edith Francu, am facut cu ocazia Zilei Mondiale Nutell (World Nutella Day) briose cu crema de alune si cacao.
Ingrediente:
* 4 oua
* 220 gr de margarina moale
* 220 gr de zahar
* 300 gr faina
* 1 pliculet praf de copt
* 2 pliculete zahar vanilat
* jumatate sticluta esenta de vanilie
* 2-3 linguri de lapte (in functie de cum cere aluatul)
* cateva lingurite de crema de alune si cacao (Nuxee se numeste al meu, este exact ca Nutella, Nutoka, doar ca e alta firma si e mai ieftina)
Toate ingredientele, in afara de crema de alune, le-am amestecat cu mixerul, adaugand cate o lingura de lapte pana cand aluatul a ajuns de consistenta potrivita aluatului de chec (moale cat sa curga putin).
Am impartit aluatul cu lingura in hartiutele de briose.
Mi-au iesit 22 de bucati (doua tavi).
In 12 dintre ele am pus cate jumatate de lingurita de crema pe care, in 4 am pus bucatele de ciocolata amaruie, 6 le-am lasat simple (3 in hartiute de briose si 3 in formele micute de carton de la savarine).
Am dat briosele la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu/mic (testate cu scobitoarea).
Mai multe retete delicioase de la Daiana gasiti pe blogul Daiana`s Kitchen of love
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu