Salau cu sos de hrean



Reteta de la Magda Adina 
Ingrediente:
  • 1,2 kg  salau
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi , rasi pe razatoarea mica
  • 8 linguri ulei de dovleac
  • 50 g unt
  • 1 lingura cu vf de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri cu varf de hrean, ras pe razatoarea mica
  • 100 ml smantana ptr gatit
  • sare
  • piper alb macinat
Puneti bucatile de peste la scurs intr-o strecuratoare.
Amestecati intr-un bol  4 linguri de ulei de dovleac cu sarea si piperul , adaugati si usturoiul ras , apoi ungeti fiecare bucata de peste cu pasta obtinuta, pe ambele parti .
Topiti untul intr-o  craticioara , apoi adaugati faina si lasati pe foc un minutel , amestecand mereu.Picurati putin cate putin din lapte si amestecati neincetat , pana sosul incepe sa dea in clocot.
Adaugati hreanul ras si lasati sosul sa fiarba 10 minutele la foc mic, amestecand mereu .Adaugati si smantana , potriviti de sare si piper si lasati sa mai dea 2-3 clocote.
Pastrati sosul la cald .
Incingeti intr-o tigaie uleiul ramas , apoi prajiti pestele pe fiecare parte , pana incepe sa se rumeneasca putin (circa 3 minutele pe fiecare parte).
Serviti pestele prajit alaturi de un sos de hrean si garnitura de orez .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu