Reteta de la Magda Adina
Ingrediente:
- 1,2 kg salau
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi , rasi pe razatoarea mica
- 8 linguri ulei de dovleac
- 50 g unt
- 1 lingura cu vf de faina
- 300 ml lapte
- 2 linguri cu varf de hrean, ras pe razatoarea mica
- 100 ml smantana ptr gatit
- sare
- piper alb macinat
Puneti bucatile de peste la scurs intr-o strecuratoare.
Amestecati intr-un bol 4 linguri de ulei de dovleac cu sarea si piperul , adaugati si usturoiul ras , apoi ungeti fiecare bucata de peste cu pasta obtinuta, pe ambele parti .
Topiti untul intr-o craticioara , apoi adaugati faina si lasati pe foc un minutel , amestecand mereu.Picurati putin cate putin din lapte si amestecati neincetat , pana sosul incepe sa dea in clocot.
Adaugati hreanul ras si lasati sosul sa fiarba 10 minutele la foc mic, amestecand mereu .Adaugati si smantana , potriviti de sare si piper si lasati sa mai dea 2-3 clocote.
Pastrati sosul la cald .
Incingeti intr-o tigaie uleiul ramas , apoi prajiti pestele pe fiecare parte , pana incepe sa se rumeneasca putin (circa 3 minutele pe fiecare parte).
Serviti pestele prajit alaturi de un sos de hrean si garnitura de orez .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu