Reteta de la Claudiu Oblea
Am primit de Craciun,de la o prietena,o tableta de 300 de g de ciocolata "cover" amaruie.Si,pentru ca nu sunt deloc "prieten" cu ciocolata amaruie,m-am gandit sa fac un desert.Iata-l:
Am topit pe "bain-marie", ciocolata taiata bucatele si am adaugat acolo cateva linguri de lapte,scortisoara,cateva picaturi de esenta de rom,un plic de zahar vanilat si stafide.Am tapetat apoi un vas de jena cu margarina si am asezat pe fundul vasului,un strat de biscuiti(eu am avut Petit Beurre acasa),peste care am turnat un strat uniform de ciocolata topita.Pe urma un alt strat de biscuiti si tot asa,ultimul strat fiind de ciocolata.Am lasat sa se raceasca si am pus apoi vasul la frigider cam 2 ore.Cu un cutit bine ascutit am taiat apoi diferite forme,bucatele cam atat cat sa bagi o data in gura.Le-am asezat pe o farfurie si le-am servit alaturi de un bol cu frisca,in care fiecare isi poate "tavali" bucatica de ciocalata....sau nu :)
Pofta buna
Mai multe retete delicioase de la Claudiu gasiti pe blogul Claudeoblio.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu