Chec Frankfurt



Reteta de la Dana  Burlacu

Acum cateva zile reteta Chec Frankfurt m-a scos din starea de visare. O imagine mai mult decat convingatoare si ingrediente aflate la indemana m-au pus pe treaba. Nu stiu de ce se cheama chec , eu as numi-o prajitura Frankfurt si o recomand la vreme de șueta si vreme de poveste intre prieteni. Recomand a se manca cu lingurita langa o cafea buna, ceai indepartat sau o limonada rece!

INGREDIENTE BLAT:
- 150 g faina
- 150 g zahar
- 3 oua
- 150 unt
- 1 praf copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 praf sare
- 50 g amidon
- 2 linguri de lapte


INGREDIENTE CREMA:
- 1 plic praf de vanilie
- 100 g zahar
- 500ml lapte
- 200g unt
- 100 g nuci caramelizate si pisate
- 2-3 linguri gem de afine (eu am folosit de capsuni)

MOD DE PREPARARE

Se incinge cuptorul la 170 grade. Se unge o forma rotunda cu con in interior si se prepara aluatul: se amesteca untul cu zahar, zahar vanilat, sare; se inglobeaza pe rand ouale. Se adauga laptele si faina amestecata impreuna cu amidonul si praful de copt. Se amesteca, se aseaza in forma si se coace cca.45 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racorit in forma, apoi se rastoarna pe un gratar si asteptati racirea completa.
Pentru crema se amesteca praful de budinca cu zahar si 7 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert iar cand da in clocot se adauga praful de budinca dizolvat, se amesteca pana se ingroasa. Se da la rece timp in care se bate spuma untul. Apoi cele doua se amesteca...si crema-i gata.
Se taie prajitura in 2-3 straturi. Se unge 1 strat de gem si apoi se pune o parte din crema. Se aseaza celalat blat si se acopera cu restul de crema. Deasupra se presara nuci caramelizate, care se fac usor. Intr-un ibric caramelizati 2 linguri zahar, adaugati nucile maruntite si apoi toata compozitia o turnati pe un fund de lemn(uns cu un pic de ulei). Cand se raceste ,cu o merdenea, prin apasare maruntiti caramelul.

Spor la prajiturit!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Prajiturici si alte dulciuri


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu