Pagini

Brownies cu migdale

Delicioase prajiturele cu un gust intens de ciocolata 
neagra si migdale prajite



Reteta de la Madalina Marin 

Ingrediente

* 200 g ciocolată amăruie
* 150 g zahăr
* 2 ouă
* 120 g făină
* 1/2 pliculeţ praf de copt
* 3 linguri cu frişcă lichidă
* 50 g unt sau margarină
* 100 g migdale prăjite

Mod de preparare

Ciocolata împreună cu frişca şi untul sau margarina se pun la topit la foc mic. Se va amesteca continuu până se obţine o cremă….adică preţ de câteva minuţele. Se dă deoparte.

Ouăle se mixează întregi cu zhărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul. Se adaugă ciocolata topită, migdalele zdrobite şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine totul . Compoziţia se toarnă în tava 15/27 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc micuţ cam 30-35 minute. Prăjitura trebuie să fie un pic umedă în interior când facem testul scobitorii. Se dă la răcit apoi se poate porţiona.

Merg perfect cu o cană de lapte cald, ciocolată caldă sau cun moţ de frişcă sau chiar îngheţată.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu