Pagini
▼
Prajitura Rafaello
Reteta de la Dana Cristea
Ingrediente:
pentru blat:
12 albusuri
o cana cu zahar
5 linguri de faina
250 g nuca de cocos
5 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
pentru crema:
12 galbenusuri
o cana de zahar
5 linguri de faina
200 g nuca de cocos
100 g unt
500 ml lapte
5 pliculete zahar vanilat
in plus:
nuca de cocos pentru ornat
Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa, lipicioasa. Adaugam apoi faina, nuca de cocos si zaharul vanilat. Omogenizam bine compozitia.
Ungem o tava de la aragaz cu unt si turnam compozitia rezultata, dupa care dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute, facem testul cu scobitoare, este posibil ca timpul de coacere sa difere in functie de cuptor.
Intre timp pregatim crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina, alternand cu laptele caldut.
Dupa omogenizare mutam compozitia rezultata intr-o oala si fierbem la baine - marine, amestecand continuu pana se ingroasa, la final se pune untul, apoi nuca de cocos si o lasam sa se racoreasca putin.
Dupa ce s-a racit blatul, turnam crema, iar deasupra se presara nuca de cocos.
Prajitura se taie cand s-a racit foarte bine.
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Pusik`s Blog
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu