Reteta de la Magda Adina
Ingrediente :
- 1 capatana varza dulce de circa 1 kg
- 400 g carnaciori ( puteti folosi ce carnaciori doriti
) - 1 ceapa maricica
- 1 ardei galben
- 6 linguri ulei
- 4-5 linguri bulion
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- boia dulce
- marar
Curatati varza de primele randuri de frunze , apoi o taiati fideluta , o puneti intr-un castron , presarati sare si o framantati putin.
Curatati ceapa si ardeiul , apoi le taiati si le caliti in uleiul inscins , pana ceapa devine sticloasa .Adaugati apoi varza scursa de apa lasata , adaugati bulionul , foaia de dafin , 100 ml apa , boiaua si piperul si lasati totul pe foc, circa 30 de minute .Amestecati din cand in cand in varzuca , iar daca mai este nevoie adaugati putina apa .
Taiati carnaciorii feliute , adaugati-i peste varzuca si mai lasati totul pe foc 20 de minute .Cand este aproape gata , gustati si mai condimentati cu sare si piper daca este nevoie.
Serviti varzuca cu carnaciori ornata cu marar.
Puteti adauga marar tocat in ea daca va este pe plac
.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu