Varza dulce cu carnaciori



Reteta de la Magda Adina 
Ingrediente :
  • 1 capatana varza dulce de circa 1 kg
  • 400 g carnaciori ( puteti folosi ce carnaciori doriti :) )
  • 1 ceapa maricica
  • 1 ardei galben
  • 6 linguri ulei
  • 4-5 linguri bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • marar
Curatati varza de primele randuri de frunze , apoi o taiati fideluta , o puneti intr-un castron , presarati sare si o framantati putin.
Curatati ceapa si ardeiul , apoi le taiati  si le caliti in uleiul inscins , pana ceapa devine sticloasa .Adaugati apoi varza scursa de apa lasata , adaugati bulionul , foaia de dafin , 100 ml apa , boiaua si piperul si lasati totul pe foc, circa 30 de minute .Amestecati din cand in cand in varzuca , iar daca mai este nevoie adaugati putina apa .
Taiati carnaciorii feliute , adaugati-i peste varzuca si mai lasati totul pe foc 20 de minute .Cand este aproape gata , gustati si mai condimentati cu sare si piper daca este nevoie.
Serviti varzuca cu carnaciori ornata cu marar.
Puteti adauga marar tocat in ea daca va este pe plac ;) .
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu