Aveti nevoie de :
200 gr faina
75 gr unt/margarina
1 ou
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
100 gr bacon
150 gr cascaval ras
5-6 ciuperci mari champignon
5 oua
300 gr smantana
Se prepara astfel:
-pregatiti crusta tartei astfel : puneti faina intr-un bol apoi adaugat untul taiat bucati si praful de copt ,oul si sarea si framantati pana aluatul
-dati aluatul la frigider pentru 30 minute
pregatit umplutura astfel: taiati baconul bucati mai mici si apoi il trageti la tigaie putin sa se rumeneasca
-cand baconul e rumenit il scoateti din tigaie si puneti ciupercile curatate si taiate felii (in aceeasi tigaie) si le lasati sa se caleasca bine (sa iasa apa bine din ele)
-spargeti 5 oua intr-un bol si cu un tel(sau furculita) le bateti bine apoi adaugati cele 300 gr de smantana grasa si mixati iar bine
-intindeti aluatul astfel incat sa se potriveasca cu forma (eu am folosit o forma de tort cu margini detasabile)
-puneti aluatul in tava (acoperita cu hartie de copt) apoi puneti baconul,ciupercile,cascavalul ras si deasupra lor smantana amestecata cu cele 5 oua
-dati tava la cuptor (preincalzit al 190 grade) pentru aproximativ 30 minute( se observa cand aluatul este rumen si cand oualele cu smantana s-au inghegat frumos)
-cand e gata scoateti tava din cuptor si o lasati sa se racoreasca putin inainte de a scoate tarta din forma si sa o taiati
E delicioasa si calda si rece servita ca un aperitiv!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu