Porumbei umpluti



Retetea de la Magda Adina 
Ingrediente :
  • 3 porumbei curatati bine de toate cele , apoi spalati
  • 1 ceapa mare
  • 1 dovlecel
  • 50 g unt
  • 1 morcovel mic
  • 2 linguri pesmet
  • 3 linguri carne tocata de pui
  • ficateii de la porumbei, tocati marunt
  • 1 lingura marar tocat
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 3 cepe micute
  • boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 4 linguri ulei de masline
Ungeti o tava termorezistenta cu unt , apoi presarati ceapa taiata fideluta si dovlecelul taiat cubulete . Presarati deasupra putina sare .
Curatati morcovul si cele trei cepe mititele , le spalati  , apoi morcovul il dati pe razatoarea mica , iar ceapa o lasati intreaga.
Intr-un castronel amestecati carnea tocata cu ficateii , morcovul ras , oul , pesmetul si mararul tocat , apoi condimentati cu sare si piper.
Cu aceasta compozitie umpleti jumatate din fiecare porumbel , apoi puneti in fiecare cate o ceapa micuta intreaga , dupa care acoperiti ceapa cu inca o portie buna de compozitie.Cu ajutorul unui ac cu ata :) , coaseti orificiul prin care ati bagat umplutura.
Intr-un bol micut , amestecati uleiul cu usturoiul dat pe razatoarea mica , adaugati sare, piper , cimbru si boia si ungeti fiecare porumbel , pe toate partile cu aceasta pasta .
Puneti porumbeii in tava peste ceapa si dovlecelul taiat cubulete, ii stropiti cu 100 ml apa si acoperiti tava cu folie .
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute .In tot acest timp , scoateti tava de 2-3 ori si mai stropiti porumbeii cu sosul din tava .Cand acestia sunt aproape gata , luati folia si lasati-i inca 10 minute sa se rumeneasca.
Serviti porumbeii cu sosul din tava , sau cu un sos de marar si cartofi fierti , asa cum am facut noi ;) .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu