Retetea de la Magda Adina
Ingrediente :
- 3 porumbei curatati bine de toate cele , apoi spalati
- 1 ceapa mare
- 1 dovlecel
- 50 g unt
- 1 morcovel mic
- 2 linguri pesmet
- 3 linguri carne tocata de pui
- ficateii de la porumbei, tocati marunt
- 1 lingura marar tocat
- sare
- piper
- 1 ou
- 3 cepe micute
- boia
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 4 linguri ulei de masline
Ungeti o tava termorezistenta cu unt , apoi presarati ceapa taiata fideluta si dovlecelul taiat cubulete . Presarati deasupra putina sare .
Curatati morcovul si cele trei cepe mititele , le spalati , apoi morcovul il dati pe razatoarea mica , iar ceapa o lasati intreaga.
Intr-un castronel amestecati carnea tocata cu ficateii , morcovul ras , oul , pesmetul si mararul tocat , apoi condimentati cu sare si piper.
Cu aceasta compozitie umpleti jumatate din fiecare porumbel , apoi puneti in fiecare cate o ceapa micuta intreaga , dupa care acoperiti ceapa cu inca o portie buna de compozitie.Cu ajutorul unui ac cu ata , coaseti orificiul prin care ati bagat umplutura.
Intr-un bol micut , amestecati uleiul cu usturoiul dat pe razatoarea mica , adaugati sare, piper , cimbru si boia si ungeti fiecare porumbel , pe toate partile cu aceasta pasta .
Puneti porumbeii in tava peste ceapa si dovlecelul taiat cubulete, ii stropiti cu 100 ml apa si acoperiti tava cu folie .
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute .In tot acest timp , scoateti tava de 2-3 ori si mai stropiti porumbeii cu sosul din tava .Cand acestia sunt aproape gata , luati folia si lasati-i inca 10 minute sa se rumeneasca.
Serviti porumbeii cu sosul din tava , sau cu un sos de marar si cartofi fierti , asa cum am facut noi .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu