Reteta asta poarta semnatura lui Gordon Ramsey, asa ca lasati deoparte orice dubiu si fugiti repede in bucatarie.
Pentru 2 persoane aveti nevoie de:
4 pulpe superioare de pui
o lamaie, taiata felii de 1 cm
putina zeama de lamaie
2-3 linguri ulei de masline
cam 50 ml apa
cateva fire cimbru proaspat sau uscat
2 linguri sos de soia
o lingurita otet
2 linguri miere
o jumatate de legatura patrunjel
Incingeti bine o tigaie adanca in care puneti uleiul de masline. Puneti carnea in tigaie si asezonati-o cu sare si piper. Cand s-a rumenit bine pe toate partile stropiti-o cu sosul de soia si apoi cu otetul. Amestecati usor si apoi presarati feliile de lamaie peste puiul din tigaie. Stropiti totul cu zeama de lamaie si adaugati usor apa in tigaie.
Dupa un minut-doua, puneti peste puiul din tigaie putin cimbru taiat fin si apoi presarati mierea. Lasati puiul pe foc pentru inca 5 minute, intorcandu-l din cand in cand astfel incat sa fie gatit pe toate partile.
Cand cele 5 minute s-au scurs, luati tigaia de pe foc, mai asezonati cu sare si piper si presarati deasupra patrunjelul tocat mai mare. Nu va speriati daca puiul are un usor aspect de ars – este probabil de la sosul de soia care s-a lipit de el.
Ca garnitura puteti pregati un delicios piure de cartofi cu ceapa verde. Pregatiti piureul asa cum stiti mai bine – folosind putin lapte si un cubulet de unt, iar la sfarsit adaugati cozile de la cateva fire de ceapa verde. Va avea un gust incredibil.
Cand serviti, puneti o portie de piure pe o farfurie. Alaturati doua bucatele de pui, o felie-doua de lamaie si stropiti totul cu sosul din tigaie. Nu strica, dimpotriva, e chiar indicat, sa stropiti totul cu un pahar de vin bun.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple
I just love this recipe ...It's a winner for the next Sunday lunch !!!
RăspundețiȘtergereFelicia