Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară

Reteta de la Madalina Marin


Ingrediente

Blat:

* 5 ouă
* 7 linguri cu zahăr
* 10 linguri cu făină
* 1 pliculeţ praf de copt
* 1 fiolă esenţă de vanilie
* 2 linguri cu ulei

Cremă:

* 200 g brânză Făgăraş Lacteea
* 200 g smântână
* 1 pliculeţ de ness
* 150 ml frişcă lichidă
* 4 linguri cu zahăr
* 1 vârf de linguriţă de scorţişoară
* 3 pliculeţe întăritor de frişcă

În plus:

* 1 kg mere
* 200 g zahăr
* 300 ml apă + zahăr şi vanilie pentru sirop

Mod de preparare

Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă într-o tavă 25/35 cm. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, apoi se taie în feliuţe subţirele care se aşează peste caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au caramelizat. Când sunt gata se păstrează câteva pentru decor.

Între timp se prepară aluatul pentru blat: se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi cu esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina. Se toarnă aluatul peste merele caramelizate şi se dă tava la cuptor ca să se coacă aluatul. După 25 de minute se face testul scobitorii.

Se dă blatul cu mere la răcit, apoi se însiropează. Se răstoarnă pe un platou şi se pune deasupra crema pregătita astfel : se pun în vasul mixerului toate ingredientele şi se mixează la viteză potrivită până ce se obţine o cremă consistentă. Se presară merele caramel păstrate şi se dă tava la frigider până a doua zi.

Poftă bună!


Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu