Panna Cotta cu ciocolată şi rom

Reteta de la Madalina Marin


Ingrediente

* 200 ml lapte
* 200 ml frişcă lichidă
* 100 g ciocolată amăruie
* 100 g ciocolată cu lapte
* 1 lingură cu zahăr
* 1 fiolă esenţă de rom
* 1 pliculeţ de gelatină Dr. Oetker

Se pun la foc mic laptele, frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele şi zahărul. Se amestecă continuu până ce ciocolata s-a dizolvat complet.

Gelatina se pune la hidratat în 50 ml apă pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic până devine lichidă. Se toarnă împreună cu esenţa de rom în compoziţia pregătită anterior. Se amestecă totul bine şi se toarnă în formele dorite.

Se dă desertul la rece până a doua zi când se poate servi ca atare, cu frişcă, cu sos de ciocolată… după preferinţe.

Poftă bună!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu