Cheesecake cu dovleac si caramel




Reteta de la Dianu Andreea

Am hotarat sa intru si eu in familia "Bucatarului Maniac" si sa va incant cu o bunatate de desert.

Ingrediente:

Blat:
190 g biscuiti simpli
130 g unt
2 linguri cacao

Umplutura:
400 g crema de branza
200 g zahar
110 ml smantana dulce
350 g piure de dovleac
3 oua
Esenta vanilie
Nucsoara rasa
½ lingurita scortisoara
Putin ghimbir ras

Caramel:
50 g unt
120 g zahar
80 ml smantana dulce


Mod de preparare:

Pentru a obtine piureul de dovleac se taie pe jumatate un dovleac(~1 kg), se scot semintele, se presara putin zahar si s coace 1 ora pana se inmoaie. Miezul dovleacului se pune intr-un robot de bucatarie si se paseaza.

Blat:

Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar ( eu am lasat si pe margini, dar cred ca e mai bine sa puneti doar pe baza).
Tava se pune in frigider pana preparam umplutura.

Umplutura:

Crema de branza se mixeaza cu zaharul apoi se adauga smantana dulce si se mixeaza bine. Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare. Se adauga dovleacul si condimentele; se mixeaza bine.

Umplutura se toarna in tava, peste blatul de biscuit si se baga tava in cuptor pentru 55-60 minute, la temperatura medie-mica. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa tava in cuptor pana se raceste, apoi se scoate din tava.

Caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.

Se decoreaza cu felii de dovleac copt si caramel.


Mai multe retete delicioase pregatite de Andreea gasiti pe blogul Pasiune pentru bucatarie








2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat reteta.
    Toti prietenii au fost foarte incantati de ea si a fost o surpriza placuta.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere