Brownies cu ciocolata

Reteta de la Anca Corduban


Ce ne trebuie

115 g unt
100 g ciocolata semi amaruie (50% cacao)
80 g ciocolata amaruie (85% cacao)
200 g zahar
2 oua
4 pliculete de cafea solubila
85 g faina
jumatate de lingurita de bicarbonat
esenta de vanilie, sare

Crema (frosting)

225 g crema de branza
50 g unt moale
400 g zahar pudra
50 g cacao

Cum se fabrica

Se amesteca untul cu ciocolata rupta in bucati, pe foc, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc, se toarna amestecul intr-un castron si se lasa sa se raceasca.

Se incalzeste cuptorul si se intinde o foaie de copt unsa cu ulei intr-o tava dreptunghiulara sau patrata (latura 20 cm).

Cand amestecul e racit (nu trebuie sa fie rece de tot, poate fi usor caldut) se adauga zaharul, se bate bine, apoi ouale pe rand, amestecand dupa fiecare ou. Se incorporeaza cafeaua la plic si esenta de vanilie. Separat se amesteca faina cu bicarbonat si un praf de sare, apoi se adauga la crema de ciocolata. Se amesteca pana face bule, se intinde in tava si se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Se scoate din tava cu grija si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru frosting se amesteca bine branza si untul, apoi se adauga cate 100 g zahar pudra, pe rand, mixand dupa fiecare. La final se adauga cacao. Se intinde cu cutitul peste blat, se taie dupa dorinta si se orneaza.

Pofta buna!



Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu