Prajitura cu visine si ciocolata



 Reteta de la Georgiana Grigorescu

Ingrediente:
6 oua
160 g ciocolata cu lapte
160 g ciocolata alba
240 g unt
1 plic praf de copt
230 g faina
300 g visine

Mod preparare:
Spalam visinele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Punem intr-un vas pe foc ciocolata alba rupta bucati impreuna cu 120 g unt. Lasam pana se topesc.
In alt vas topim ciocolata cu lapte cu 120 g unt. Lasam compozitiile sa se raceasca.
In compozitia cu ciocolata alba punem 3 oua, apoi mixam. Adaugam 130 g faina amestecata cu jumatate de plic praf de copt si amestecam bine.
In compozitia de ciocolata cu lapte adaugam celelalte 3 oua si mixam. Adaugam 100 g faina amestecata cu cealalta jumatate de plic praf de copt.
Turnam compozitia cu ciocolata alba intr-o tava in care am pus hartie de copt. Peste ea turnam compozitia maro, apoi asezam visinele din loc in loc. Introducem tava in cuptorul incins pana se desprinde de pe margini. Facem testul cu scobitoarea.Taiem prajitura dupa ce s-a racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu