Gulas la ceaun



Articol de la Enyedi Sandor
Cu o zi inainte am facut o supa de vita, cu carne pe care am fiert-o cam la jumate’ si am pus la o parte zama..s carnea, bineinteles..
Slana afumata cu untura (NUMAI untura) pana se sticleste…pe foc tare cu cate o ceapa mare rosie pentru fiecare …
Ardei dulce si kapia, cate unu de fiecare kunstschaft….imediat dupa ca amestecul de untura, slana si ceapa devin sticloase….Se lasa cateva minute, dupa care se pune carnea de porc taiata bucati mari, carnea de vita prefiarta si cca 100 g de carnati afumati de caciula.
Cand isi schimba culoarea carnea, se varsa zama de supa de vita si se lasa sa fiarba vreo 10 minute
Se pun cartofii taiati darabe mari si se lasa la fiert pana e gata si carnea si cartofii
Cand sunt aproape gata se adauga cate 2 catei de usturi de caciula, taiati felii subtiri, sare, piper si boia dulce din belsug, cui ii place poate sa puna si oaresice chimen…io nu pun
Cam atat….Ioi, am pus si cate un tub de gulyas-krem si crema de tocanita….chiar inainte de servire


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu