Prajitura cu crema de nutella si banane


Reteta de la Margareta Cismasiu
                    Am vrut sa fie o prajitura cu multa cicolata,dar si cu fructe.Am reusit sa le imbin si sa iasa ceva foarte aromat,dulce si ciocolatos.


                      Ingrediente:
                   Blat: 6albusuri,1 cana zahar,1 cana faina,1 praf de copt,1/2 cana ananas din compot taiat cubulete,coaja de prtocala confiata.
                   Crema: 6 albenusuri,6ling zahar,3 ling lapte,2 ling nutella,250 gr unt,esenta de vanilie
                   Galzura: 5-6 ling zahar pudra,3ling cacao,2 ling ulei,apa calduta.


                    Mod de preparare:
                  Albusurile se bat spuma tare,ca petnru bezea.Treptat,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste tot zaharul.Se adauga ananasul taiat cubulete ,coaja de portocacala taiata marunt si faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca incet,de jos in sus cu o spatula.Cand s-a incorporat totul,se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se verifica daca e gata,facand proba scobitorii.Daca scobitoarea iese curata,blatul e gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
                   Intre timp,se pregateste crema.Galbenusurile cu zaharul si laptele si se amesteca pe baie de aburi pana rezulta o crema groasa.Se ia de pe foc si se adauga nutella si vanilia apoi se lasa sa se raceasca. Untul se spumeaza bine.Cand crema s-a racit,se adauga treptat in unt si se omogenizeaza.
                   Pe blatul racit se intinde jumatate din crema.Se taie doua banane felii si se pun peste crema.Se intinde cealalata jumatate de crema.
                   Zaharul pudra se amesteca cu cacaoa si uleiul.Se adauga apa calduta cat sa rezulte o glazura cremoasa,buna de intins.Se toarna desupra prajiturii.
                   Se da la rece pana se intareste glazura apoi se portioneaza si se poate servi. 
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu