Reteta de la Margareta Cismasiu
Ingrediente:
Blat: 300gr faina,300gr zahar,4 oua,200gr unt,200 gr nuci macinate,200ml cafea tare,100gr ciocolata amaruie,1 lingurita scortisoara,zahar vanilat,1 praf de copt.
Crema:200 gr nutella,300gr frisca
Mod de preparare:
Untul se freaca cu zaharul,se adauga ouale,cafeaua,scotisoara,ciocolata topita partial.Se mixeaza totul bine.Se adauga nucile si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se coace aproximativ 30 min.E gata cand iese scobitoarea curata din blat.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Borcanul cu nutella de tine cateva minute in apa calda pentru a se inmuia crema.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga nutella.Se mixeaza totul bine pana se omogenizeaza.Crema se pune peste blatul racit.
Deasupra se decoreaza cu glazura de ciocolata alba sau neagra.Eu am caramelizat un pic de zahar si am adaugat cateva nuci.Am rasturnat totul pe o hartie de copt si am lasat sa se raceasca dupa care am maruntit cu blenderul amestecul.Am presarat peste crema.
Blat: 300gr faina,300gr zahar,4 oua,200gr unt,200 gr nuci macinate,200ml cafea tare,100gr ciocolata amaruie,1 lingurita scortisoara,zahar vanilat,1 praf de copt.
Crema:200 gr nutella,300gr frisca
Mod de preparare:
Untul se freaca cu zaharul,se adauga ouale,cafeaua,scotisoara,ciocolata topita partial.Se mixeaza totul bine.Se adauga nucile si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se coace aproximativ 30 min.E gata cand iese scobitoarea curata din blat.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Borcanul cu nutella de tine cateva minute in apa calda pentru a se inmuia crema.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga nutella.Se mixeaza totul bine pana se omogenizeaza.Crema se pune peste blatul racit.
Deasupra se decoreaza cu glazura de ciocolata alba sau neagra.Eu am caramelizat un pic de zahar si am adaugat cateva nuci.Am rasturnat totul pe o hartie de copt si am lasat sa se raceasca dupa care am maruntit cu blenderul amestecul.Am presarat peste crema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu