Tort de banane si ciocolata


Reteta de la  Briosa Minunoasa

Ai nevoie de o tava de tort cu fund detasabil de 22cm si chiar daca timpul total pentru preparare e de aproximativ 1.5h, blatul trebuie sa fie racit la temperatura camerei. Cel mai bine ar fi sa-l lasi peste noapte.

Ingrediente
Blat
120g Unt la temperatura camerei
200g Zahar
2 Oua
250g Faina alba
1 lingurita extract de vanilie
2 lingurite praf de copt (1 plic)
1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
120g Smantana
3 Banane coapte pasate


Crema de ciocolata
350g ciocolata neagra maruntita
200ml smantana pentru frisca
240g unt moale la temperatura camerei
120g Nutella sau alta crema de ciocolata


Instructiuni
1. Pre-incalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza cu hartie de copt tava pentru tort. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul. Bate untul si zaharul pana obtii o crema moale. Adauga ouale, jumatate din cantitatea de faina si apoi smantana si restul de faina. Adauga bananele pasate si amesteca pana obtii o compozitie cremoasa. Toarna compozitia tava si da la cuptor pentru 40 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasa la racit indepartand inelul detasabil.
2. Pentru crema pune frisca intr-un ibric si incalzeste-o pana aproape de fierbere. Pune ciocolata maruntita intr-un bol si toarna frisca peste ea. Lasa-o cateva minute deoparte si apoi amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si devine lucioasa. Las-o la racit. Intre timp bate untul si crema de ciocolata cu mixerul si treptat adauga amestecul rece de frisca si ciocolata. Vei obtine o crema delicioasa cu gust de ciocolata :)
3. Pentru asamblare taie blatul in 3 straturi egale. Pune 3-4 linguri pline de crema pe prima foaie si niveleaza cu o spatula. Aseaza usor cel de-al doliea strat de blat si din nou niveleaza 3-4 linguri de crema. Cu restul de crema ce ti-a ramas acopera tortul. Folosete un cutit cu lama lata, iti va fi mai usor.

Poti decora cu cacao partea superioara si bucatele de ciocolata.
Sa ai pofta!

Mai multe retete  delicioase de la Briosa Minuasa gasiti pe blogul ei Briosa Minunoasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu