Ardei copti, la borcan


Reteta de la Alina Vicu   
Ingrediente:

ardei kapia + gogosari
pt. 7 borcane 720ml
600 ml otet (9grade)
2 lg cu varf sare grunjoasa (neiodata)
6 lg zahar tos
2 lg boabe de mustar
1 si 1/2 lg boabe piper negru
zeama lasata de ardeii copti curatati (500 ml)

Cum procedezi:
1. Coci ardeii pe tabla/plita sau in cuptor. Fiecare rand de ardei copt care il iei de pe plita il pui intr-o oala, presari sare deasupra si pui un capac deasupra ca sa se cojeasca usor. Continui pana cand termini ardeii. Ii lasi cateva minute si apoi curati pielita si cotorul cu seminte.

2. Scurgi zeama lasata de ardeii curatati si o pui intr-o cratita impreuna cu otetul, boabele de piper, mustar, sare si zahar. Lasi cratita pe foc pana cand lichidul da in cloclot.

3. Asezi ardeii in borcane sterilizate, lasand liber cam un deget din inaltimea borcanului. Umpli borcanele cu lichidul obtinut la pasul anterior, pui capacele si introduci in cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 180 grade Celsius.

4. Opresti temperatura si lasi borcanele in cuptor 3-4 ore, apoi le scoti si le depozitezi in camara.

Nota: N-am dat o cantitate fixa de ardei pentru ca nu i-am cantarit exact, sa fi fost vreo 7-8 kg.

O zi buna,
Alina Vicu
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu