Evantai de vinete cu rosii si mozzarella


Reteta de la Simona si Radu

Aceste delicioase evantaie de vinete au fost de departe hitul verii trecute, astfel ca nu se putea sa nu le refacem imediat ce am avut acces la primele vinete adevarate, de gradina, de anul acesta.

Ingrediente:
 2 vinete
 150 g mozzarella
 2 rosii
 cativa catei de usturoi
 busuioc proaspat
 ulei de masline
 sare

Se spala vinetele si se feliaza, pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs aproximativ 30 de minute.
Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente. Se feliaza rosiile si mozzarella, iar din usturoiul tocat, frunzele de
busuioc, sarea si uleiul de masline se face un sos in mojar. Se aseaza vinetele intr-o forma termorezistenta (de data aceasta am folosit cate o forma pentru fiecare vanata - fiecare cu portia lui :)). Intre feliile de vinete se alterneaza felii de rosii si mozzarella, iar deasupra se toarna  amestecul de busuioc.
Se dau la cuptor, la aproximativ 180 °C, pentru 45 - 60 de minute, in functie de grosimea feliilor de vanata. Sa nu va speriati daca parte din mozzarella se topeste. Sosul format este absolut demential :).
Se mananca cu pofta si, de preferat, cu un rose rece alaturi :)
Enjoy! :)

Mai multe retete delicioase de la Simona si Radu gasiti pe blogul lor Bucatareala 2.0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu