Supa yayla cu menta, orez si iaurt

Reteta de la Liliana Bolbol
Ingrediente: 2 cani de orez cu bob rotund, 1 litru supa de pui sau de legume, 2-3 lingurite de menta uscata , o jumatate de lingurita de ardei iute pisat, sare, piper, 200 ml de iaurt, o lingura de faina sau amidon, unt pentru prajit
Mod de preparare:
1. Se fierbe orezul in supa pana se inmoaie bine la foc mic cu sare si piper 20 minute. Se mai adauga lichid/apa daca scade prea mult.
2. Se adauga la supa cu orez iaurtul cu faina amestecate si se da un clocot, daca mai este necesar sa adaugam lichid putem pune apa si tot mai trebuie sa mai dam un clocot impreuna. Supa trebuie sa fie semilichida , asa ca trebuie potrivita consistenta prin adaugare de apa sau supa in diferitele faze de preparare.
3. Se prajeste bine in unt menta si ardeiul iute 1 minut, ca sa se dezvolte aroma, apoi se adauga peste supa imediat.
4. Se serveste calda cu paine de casa.
Mai multe retete delicioase de la liliana gasiti pe blogul ei What's for lunch, Lily?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu