Ingrediente: 10 piscoturi sau 10 biscuiti simpli, 500 gr de lapte, 150 gr de zahar, o jumatate de cana de faina sau de amidon, 3-4 linguri de apa de flori, 3-4 banane mai coapte, 50-100 gr de fistic tocat,
Mod de preparare:
1. Se face budinca de lapte: se pune la fiert laptele cu amidonul sau faina si zaharul si se amesteca bine de tot ca sa se dizolve, apoi se lasa la foc mic pina se ingroasa bine, amestecand mereu. Se adauga apa de flori la final, apoi se lasa la racit, se da deoparte si intre timp zdrobim fisticul si piscoturile sau biscuitii si pregatim vasul de budinca
2. Se imparte budinca in doua: se ia prima jumatate rece si se pune in vasul ales. Se niveleaza si se presara peste jumatate din biscuitii sfaramati , apoi se pune un strat de felii de banane aranjat frumos.
3. Se adauga restul de budinca racita peste banane, se niveleaza frumos si se adauga din nou un strat de biscuiti si unul de felii de banane. Se niveleaza usor ca sa nu ramana spatii goale si se presara fistic deasupra.
4. Se da la rece si se lasa 3-4 ore acolo ca sa se intareasca totul si sa poata fi taiat.
5. Se taie si se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu