Prajitura Krem a la Krem dubla

Reteta de la Andreea Denisa
BLAT:
5 oua
un praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
3 linguri faina
2 linguri cacao
un plic praf de copt Dr.Oetker


CREMA:
400 ml lapte
400 ml frisca lichida
2 plicuri de Creme Ole de vanilie de la Dr.Oetker


SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de rom Dr.Oetker


GLAZURA:
2 linguri zahar
2 linguri apa
100 gr ciocolata neagra
100 gr unt
esenta de rom Dr.Oetker.


MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema : Punem intr-un castron inalt laptele cu frisca lichida, peste adaugam plicurile de crema si mixam bine..
Sirop: Se dizolva zaharul in apa si se adauga esenta de rom
Glazura: Ciocolata o rupem bucati si adaugam celelalte ingrediente. Le punem pe abur sa se omogenizeze si lasam la racorit.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in doua. Insiropam o parte de blat , punem jumatate de crema, cealalta jumatate de blat , crema iar la final glazuram
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu