Prajitura in 4 culori


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT CACAO
2 oua
un praf de sare
1 lingura ulei
1 lingura cacao
1 lingura faina
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker


FOILE DE NUCA (2)
Fiecare Foaie:
2 albusuri
un praf de sare
2 linguri zahar
2 linguri nuca macinata
jumatate de lingura de faina


CREMA:
4 galbenusuri
5 linguri de zahar
500 ml lapte
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
esenta de vanilie Dr.Oetker
250 ml frisca lichida
100 gr miez de nuca


GLAZURA:
200 ml frisca batuta
sos de ciocolata (comert)


MOD DE PREPARARE
Blat cacao: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, punem zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam de jos in sus si punem in tava(20x30) cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 30-40 min, apoi scoatem si lasam la racit pe gratar.
Foile de nuca: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adauga nuca macinata si amestecam cu o spatula. La final punem faina , amestecam tot cu spatula si punem in tava(20x30) cu hartie de copt. Lasam la cuptor pana se rumeneste si scoaptem pe gratar la racit.
La fel procedam si cu foaia cealalta.
Crema: Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam 400 ml lapte peste ele , omogenizam si punem pe foc. Amidonul il dizolvam in cele 100 ml lapte ramas. Cand laptele de pe foc clocoteste , turman amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit .Cand este rece amestecam cu frisca batuta si cu miezul de nuca.
ASAMBLARE:
Pe un platou punem o foaie de nuca, jumatate de crema, blatul negru , crema , iarasi foaie de nuca si deasupra frisca batuta si ornam.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Un comentariu:

  1. Mai are nevoie de completari reteta...:-) EX:
    La blatul de cacao -cat zahar? Banuiesc 2 linguri?
    Praful de copt e prezent doar la un blat. De ce? Celelalte doua nu au nevoie?
    Cam ce temperatura ar trebui sa fie in cuptor?
    Nu te supara, dar nu fac prajituri in fiecare zi si cateva detalii de genul acesta fac diferenta dintre reusita si esec :(
    Am dres cumva "busuiocul" dar am avut cu ce si m-am prins din mers, dar cine nu are sau nu se prinde , ce face?

    RăspundețiȘtergere