PRAJITURA CU BRANZA, MERISOARE SI BEZEA



 Reteta de la Maria Udrea
INGREDIENTE:

Pentru blat:
4 galbenusuri
200 gr unt
2 linguri cacao
150 gr zahar
esenta de cafea
1 plic praf de copt
400 gr faina
1 varf lingurita de sare

Pentru umplutura:
350 gr branza sarata
350 gr urda
150 gr zahar
50 gr merisoare
2 oua +1 galbenus
coaja de lamaie
esenta de lamaie

Pentru bezea:
5 albusuri
1 varf lingurita de sare
6 linguri zahar
zeama de la o lamaie

MOD DE PREPARARE:

Pentru blat: frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.
Framantam un aluat sfaramicios pe care il punem intr-o folie si il dam la congelator pentru 30 de minute.
Pentru crema de branza: dam branza sarata pe razatoarea mare, apoi o amestecam cu urda, ouale si zaharul, adaugam esenta si coaja de lamaie si in final merisoarele si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt, eu am folosit o tava de 30/40 cm.
Scoatem aluatul din congelator si il dam pe razatoarea mare.
Asezam firimiturile formate in tava si intindem compozitia de branza deasupra.
Dam tava la cuptor pentru 25 de minute.
Intre timp pregatim bezeaua: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si batem pana obtinem o bezea tare.
Scoatem tava din cuptor, adaugam bezeaua deasupra si dam din nou la cuptor la 175 de grade pentru 15 minute.
Este delicioasa!

TIPSURI:
Daca branza este zemoasa, se poate adauga putin gris in compozitie: 1-2 linguri.
Se va portiona rece, intrucat blatul este putin sfaramicios.

Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu