BORS DE CARTOFI CU SCARITA AFUMATA



 Reteta de la Maria Udrea
INGREDIENTE:
750 gr scarita afumata
5 cartofi medii
1 morcov
1 radacina patrunjel
2 cepe galbene
1 radacina pastarnac
1 ardei(congelat)
1 l bors
3,5 l apa
1 legatura patrunjel
1 varf lingurita cimbru uscat si maruntit
sare dupa gust

MOD DE PREPARARE:

Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.
O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda.
Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.
Ceapa, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel le vom curata, spala si toca marunt, apoi le vom adauga in ciorba atunci cand se va patrunde carnea(cam dupa 20 de minute de fierbere in cazul meu, depinde de carne).
Cand incep sa se patrunda si legumele, adaugam borsul, pe care l-am fiert in cateva clocote inainte.
Curatam intre timp si cartofii, ii taiem in cubulete si ii clatim, apoi ii vom adauga in ciorba la un interval de 5-10 minute dupa bors.
Adaugam si ardeiul, cimbrul, gustam si potrivim de sare.
Cand se patrund bine cartofii, la testul cu furculita, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
A iesit o minune de ciorba acrisoara, pe care noi am servit-o cu ceapa verde!

Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu