Snitel la capac


Reteta de la Dana Szocs


Ideea acestui snitel la capac mi-a venit dupa ce am vazut o bucatarasa draga mie (Babi5) ca a gatit un snitel natur.Eu am folosit aromele care imi plac mie mult,cele indiene si asiatice dar ideea in sine a pornit de la reteta lui Babi,careia vreau sa ii si multumesc!

Am folosit:

7 felii pulpa de porc
sos stridii
sos soia
sos tobasco
1 lingura tika masala
curry
chimen macinat
ghimbir macinat
3 cepe mari
1/2 ardei iute rosu
4 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
sare,faina,apa

Am batut bine carnea si apoi am pus-o la marinat intr-un castron cu sos stridii,sos de soia si sos tobasco,si am lasat-o asa aproximativ 1 ora pentru a se fragezi.
Dupa acest timp am luat fiecare bucata de carne si am dat-o prin faina alba,apoi am pus-o intr-o tigaie cu putin ulei si am prajit-o pe ambele parti pentru a prinde o culoare frumoasa.Dupa ce am terminat de prajit toate bucatile,le-am pus la odihnit pe o farfurie si am trecut la sos.
Am tocat marunt ceapa,usturoiul,ardeiul iute,intr-o cratita am pus 2 linguri de ulei,apoi condimentele uscate,pe care le-am lasat 1 minut sa isi elibereze aroma,apoi am adaugat ceapa tocata,usturoiul si ardeiul si le-am lasat sa se prajeasca usor la foc mic, am adaugat in cratita si bucatile de carne,sosul de rosii ,am acoperit bucatile de carne cu o cana de apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 30 minute.
Ca si garnitura se poate servi cu cus cus,orez sau piure de cartofi.

Pofta mare!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu