Reteta de la Margareta Cismasiu
Ingrediente:
5 oua,17 ling zahar,17 ling faina,1 praf de copt,zahar vanilat,2 ling nutella,2 ling lapte,100gr unt.
Mod de lucru:
Intr-o craticioara se topeste nutella,cu laptele,50gr unt,1 ling.zahar.Se omogenizeaza totul bine,se ia de pe foc si se lasa la racit.
Albusurile se separa de galbenusuri.Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 5 ling zahar si zaharul vanilat pana acesta se topeste.Se adauga faina.Va rezulta o compozitie faramicioasa.Albusurile se bat spuma ca pentru bezea.Cand sunt tari,se adauga,pe rand 5 ling zahar.Se bate pana zaharul se topeste zaharul.Se adauga peste compozitia de galbenusuri.Se amesteca incet,de sus in jos.
Peste compozitia rezultata se toarna crema de nutella racita.Se amesteca usor.Nu trebuie sa se omogenizeze.Sa iaba un aspect marmorat.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Se topesc cele 6 ling de zahar ramase peste care se adauga 50 gr unt.Cand s-a omogenizat,se toarna totul peste prajitura.Se intinde rapid,cat mai uniform pe toata suprafata prajiturii.Trebuie lucrat repede pentru ca zaharul caramelizat se intareste.
Pentru a taia prajitura,folositi un cutit incins pentru a strapunge glazura de zahar ars.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu