Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:

4 bucati coaste de ied
5 catei de usturoi
1 ceapa verde
1 cana vin rosu
sare
piper

1 lingurita boia de ardei dulce
1/2 lingurita cimbru
4 felii de lamaie

300 gr rosii in suc propriu
1/2 lingurita oregano

Mod de preparare:
Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie.
Amestecam bine, punem coastele in acest bait si le dam la frigider pentru 2 ore.
Dupa acest timp le asezam intr-un vas yena si rasturnam si baitul.
Spalam ceapa verde, o taiem rondele si o asezam peste coaste.
In vasul mic cu cutit al mixerului vertical punem rosiile, oregano, putin piper si le pasam.
Acest sos il turnam uniform peste coaste.
Bagam vasul il cuptor, il aprindem si le lasam sa se patrunda bine.
Cam intr-o ora si jumatate ele sunt facute, descoperim vasul si le mai lasam 15 minute pana prind o crusta deasupra.
Le scoatem sa se racoreasca si sunt numai bune de servit.

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu