Ciorba de ied


Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:

2 oase de ied
1 ceapa
3-4 cozi de ceapa verde
1 morcov
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
marar verde
patrunjel verde
leustean verde
200 gr rosii in suc propriu
sare
piper
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita rasa busuioc uscat
1 cana bors
1 mana taitei

Mod de preparare:
Spalam oasele bine sub jetul de apa calda.
Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar.
Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de minute dupa ce spumam.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Patrunjelul il tocam marunt, iar jumatatile de ardei le facem cubulete.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute punem toate legumele pregatite mai sus, condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce .
Mararul si leusteanul verde il tocam marunt.
Rosiile le punem in recipientul cu cutit de la mixerul vertical, adaugam busuiocul si le zdrobim.

Borsul il turnam intr-un ibirc si il punem pe foc pana da in clocot.
Cand este bine patrunsa carnea de pe oase, punem rosiile zdrobite, iar peste alte 10 minute borsul fierbinte.
Mai lasam sa dea 2-3 clocote, dam drumul la taitei si lasam sa mai fiarba pana sunt si acestia bine fierti.
Inchidem aragazul, presaram mararul si leusteanul tocat dreasupra si lasam ciorba acoperita 5 minute.
V-am lasat si smantana asa ca va urez pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu