Reteta de la Alina Vicu
V-am mai povestit ca-mi plac ciupercile
si painea, iar de cand am facut painicile cu sos de rosii si gogosari ma
gandeam sa combin aceste ingrediente. Eu am pasat
ciupercile fiindca am un mofturosel care nu le suporta daca le vede, dar voi le puteti lasa cubulete sau faceti cum preferati.
Ingrediente:
- 1 kg de faina
- 50 g drojdie
- 1 lgt zahar
- 300 ml apa calda
- 1 ceapa mare (140 g)
- 370 g ciuperci pleurotus (congelate)
- 80 ml apa
- 175 g pasta de gogosari
- 160 g masline
- 150 ulei de palmier/ floarea soarelui
- 100 g faina de grau pentru modelat
1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia
impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim
vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de
curenti.
5. Acoperim vasul si lasam la dospit 30 min intr-un loc cald, lipsit de curenti.
6. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
7. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua formam
cate un cilindru cu grosimea de 8-10 cm din care taiem cate 15-16 felii
(70-80 g greutate/felie). Luam fiecare felie o pudram cu faina si
formam o modelam sub forma unei mingi. Punem chiflele astfel formate
intr-o tava tapetata cu harti de copt la 7-8 cm distanta intre ele.
Acoperim chiflele cu un prosop si lasam sa dospeasca 10 minute.
Nota!
1. Drojdia si faina sa aibe temperatura mediului ambiant.
2. Pasta de gogosari o puteti inlocui cu sos de rosii.
3. Puteti folosi ciuperci proaspete.Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu