CARTOFI COPTI, CU MUJDEI SI BRANZA FONDUE

Reteta de la Maria Udrea

INGREDIENTE:
• 6 cartofi rosii, mari
• 2 capatani usturoi
• condimente Spicy & Hot
• busuioc
• sare
• patrunjel verde
• 1 caserola branza fondue Delaco
• 200 ml ulei de masline
• apa
MOD DE PREPARARE:
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere.
Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita.
Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece sii curatam de coaja.
Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam baza netaiata si ii asezam in tava unsa cu ulei.
Curatam o capatana de usturoi si pisam grauntii cu putina sare, apoi adaugam ulei de
masline si condimente si facem un mujdei pe care il diluam cu putina apa si vom stropi
cartofii cu el.
Picuram mujdei si printre rondele, apoi presaram busuioc si sare.
Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, iar cu 15 minute inainte de termen,
adaugam in cuptor si caserola cu fondue si cealalta capatana de usturoi, necuratata, pe care
o vom aseza in tava cu cartofi.
Cand scoatem cartofii din cuptor presaram patrunjel verde, tocat si intindem branza peste ei.
Ii acoperim si ii lasam asa sa se mai raceasca putin, apoi ii servim alaturi de usturoiul copt.
Sunt foarte buni mai ales calzi, dar data viitoare, voi face mai mult mujdei ca a fost totusi
putin.


Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu