Tort Krem a la krem


Reteta de la  Andreea Mohorea

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri cu zahar
1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata ( gen: Dr.Oetker. )

Pentru crema:
350 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
2 linguri cu zahar
1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie ( gen: Dr.Oetker)
Pentru glazura:
100 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
50 gr unt
1 fiola esenta rom

Mod de preparare:

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine dupa fiecare.Apoi adaugam pe rand cate un galbenus , la fel , mixand bine dupa fiecare.
Punem plicul crema pentru prajituri cu gust de ciocolata si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o tava rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina) ,turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Crema:
Punem intr-un vas frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine toate ingredientele ,intai la viteza mica apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.

Glazura:
Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.

Asamblare tort:
Asezam blatul pe o farfurie .Asezam apoi un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.
Pastram tortul la frigider si e mult mai bun consumat a doua zi.
Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu