Pui la cuptor si cartofi cu rozmarin


Reteta de la Dana Szocs


Dupa o saptamana grea care nu credeam ca se mai termina,a venit in sfarsit si weekendul,ceea ce inseamna ca am intrat din nou in bucatarie pentru a gati si a ma relaxa. Daca tot a venit primavara,am zis sa profit de tot ce e verde acum si sa dau si culoare farfuriilor mele asa ca am pregatit un pui aromat la cuptor,cartofi cu ceapa rosie si rozmarin si o salata plina de vitamine.

Am folosit pentru pui:

1 pui
sos soia,coriandru boabe
ghimbrir macinat
pudra de mustar,
turmenic
usturoi verde
Pentru cartofi:
1,5 kg cartofi
3 cepe rosii
rozmarin
ulei,chimen macinat
sare roz de Himalaya
1 lingurita harissa praf
Pentru salata:
nasturel ridichi,rosii,castravete,salata verde creata,leurda
ulei de rapita
otet de mere

Puiul:Am transat puiul si apoi l-am pus la marinat in sos soia,turmenic,ghimbir macinat,coriandru,pudra de mustar,si usturoi verde tocat si l-am lasat asa cam o ora,pentru ca toate aromele sa patrunda bine carnea.Dupa ce s-a marinat carnea,am luat o tava yena am pus in ea putin ulei,am asezat apoi carnea de pui ,am turnat o canuta de apa si am dat tava la cuptor pentru 1 h 20 min pana cand carnea s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.

Cartofii: Am spalat si curatat cartofii,apoi i-am taiat in cuburi mari,i-am pus intr-o tava in care am pus putin ulei,am taiat cepele solzisori si le-am pus peste cartofi,am adaugat condimentele,am amestecat bine si la urma am pus cateva fire de rozmarin.Am pus o folie de aluminiu peste tava si am dat-o la cuptor pana cand cartofii s-au inmuiat.Am luat apoi folia si i-am mai lasat 10 min ca sa prinda o crusta frumoasa.

Salata:Am spalat bine verdeturile si le-am uscat,le-am taiat (castravetii,rosiile) si le-am pus intr-un castron,am asezonat apoi salata cu sare,ulei si otet si am servit-o alaturi de puiul delicios la cuptor.

Pofta mare!
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu