Lasagna


Reteta de la  Andreea Mohorea

Ingrediente:

11 foi de lasagna
500 gr carne tocata
3 morcovi
1 ceapa mare
50 ml vin rosu
200 ml suc de rosii
500 ml sos bechamel
100 gr parmezan
sare
piper
ulei de masline
unt ( pentru uns )
Mod de preparare:


Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi cat mai mici.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai fin.
Punem ulei de masline intr-o tigaie la foc moderat si calim ceapa impreuna cu morcovul
Cand aproape s-au calit ,adaugam carnea tocata,turnam vinul , amestecam si lasam cateva minute sa fiarba la foc moderat.

Adaugam sucul de rosii si amestecam cu o lingura de lemn.Mai lasam cateva minute sa fiarba la foc mic si apoi inchidem si lasam sa se raceasca putin.
Ungem o tava cu unt ( tava mea a fost de 25\30 cm) si asezam un prim strat de foi de lasagna.
Turnam un strat de ragu ( compozitia de carne) ,apoi un strat de parmezan.
Asezam apoi din nou un strat de foi de lasagna,ragu si parmezan.
Facem un ultim strat de foi de lasagna ,ungem cu suc de rosii .Acoperim cu un strat de sos bechamel si parmezan.
Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
Introducem tava la cuptor pentru 20-25 minute ( pana ce lasagna s-a rumenit frumos la suprafata).
Se serveste calda alaturi de un pahar de vin rosu ;) !!!

Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu