Crema de zahar ars in cupe de mar


 Reteta de la Janet Frunza

Ingrediente pentru 4 portii:
-4 mere mari
-3 linguri de zahar tos
-2 oua mai mici sau unul mare
-150 ml lapte
-o lingura de esenta de rom (sau dupa gust)
-o jumatate de lingurita de amidon alimentar
-un praf de sare
(In poza am pus doar 2 mere,dar ingredientele ajung pentru 4 mere)
Mod de lucru:
Mai intai pregatim merele.In partea de deasupra taiem un capac,apoi cu ajutorul unei lingiri de metal,scobim usor merele,sa nu le spargem,pana cand avem o cupa.Peretii sa nu ramana asa subtiri,pentru ca la copt se vor crapa.
Intr-un bol punem ouale,zaharul,sarea si esenta de rom.Batem usor,fara a face spuma si apoi adaugam laptele si amidonul dizolvat in prealabil,intr-o lingura de lapte.Amestecam iarasi si apoi repartizam compozitia,in cupele de mar.
Dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam o ora,dupa care facem proba cu scobitoarea,daca iese curata este gata,daca nu,mai lasam la cuptor.


Am servit alaturi de sos caramel,facut din zahar caramelizat si unt.
Sant delicioase,servite reci!

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

5 comentarii:

  1. ce inseamna foc mediu in grade ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce sa va spun.....eu am cuptorul vechi si nu este gradat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioase si usor de facut.

    RăspundețiȘtergere