Valurile Dunarii



Reteta de la Margareta Cismasiu

Un desert complex,care imbina culori,arome,texturi,fructe.O diversitate care te duce cu gandul la ape tumultoase,involburate,repezi.De aici si numele,Valurile Dunarii.

Ingrediente blat:
4 oua,150gr zahar,350gr faina,150ml lapte,150ml ulei,1ling.cacao,un borcan mare de visine pentru prajituri,un praf de copt.

Ingrediente crema:
500ml lapte,o budinca vanilie,3-4 ling.zahar,1 pachet unt.

Ingrediente glazura:
100gr ciocolata,50ml lapte

Mod de lucru:
Ouale se freaca cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele si uleiul apoi faina si praful de copt.Compozitia se imparte in doua si in o parte se adauga o ling.cacao.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba,iar deasupra compozitia maroSe trece cu furculita prin compozitie pentru a capata un aspect marmorat..Deasupra se presara visinele scurse de zeama.Se coace la foc mediu.
Laptele,zaharul,budinca se pun la foc pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit,se amesteca cu untul frecat spuma.
Crema se toarna peste blatul racit.
Ciocolata se topeste cu laptele si se toarna peste crema.Se da la rece dupa care se portioneaza.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu