Chiftelute de curcan cu maioneza


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:
Pentru chiftelute:

500 gr carne de curcan
1 morcov
1 ceapa
2 feliute de paine
sare
piper
1 ou
ulei pentru prajit

Pentru maioneza:

1 galbenus crud
1 galbenus fiert
1 lingura mustar
ulei
2-3 linguri zeama de lamaie

Pentru ceapa oparita:

2 cepe rosii
1 cana apa
putin otet
sare

Mod de preparare:
Chiftelutele:
Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat.
Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender.
Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine stoarsa, oul, sare si piper dupa gust.
Le invartim bine pana obtinem o compozitie omogena.
Intr-o tigaie punem ulei la incins, facem bilute mici din compozitia de carne si le rumenim frumos pe ambele parti.
Le scoatem cu o paleta pe un platou pe care punem un servet de bucatarie.
Maioneza:
Galbenusul fiert il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Adaugam galbenusul crud, mustarul si mixam.
Punem ulei treptat, iar la final zeama de lamaie.
Ceapa oparita:
Curatam ceapa si o taiem pestisor.
Apa o amestecam cu putin otet, un praf de sare si le punem pe foc.
Cand a dat 2-3 clocote, o luam de pe foc, adaugam ceapa si o lasam cam 4-5 minute sa stea acolo apoi o punem intr-o sita sa se scurga toata zeama.
Peste maioneza punem chiftelutele, ceapa si le amestecam bine.
Le asezam pe un platou si le dam la rece.
Sa aveti pofta!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu